e-Kako | Homepage
Kako napraviti voćni buket?

Kako napraviti voćni buket?

0 Komentara 🕔13.sij. 2017

Voćni buket je aranžman složen od voća. Takav buket je naravno jestiv. Voćni buket prikladan je za različite proslave. Rođendani, godišnjice i sve proslave gdje mislite servirati voće.

Prije kupovanja voća za voćni buket, razmislite od kojeg će se voća sastojati vaš voćni buket. To primjerice može biti samo od jagoda ili kombinacija lubenice, ananasa i dinje. Unaprijed razmislite o veličini buketa i vrsti voća koju želite složiti.

Nakon što nabavite potrebno voće koje planirate staviti u voćni buket razmislite kako ga želite izrezati. Voće možete izrezati u zvijezde, loptice, kockice i slično. Ovdje je važna mašta.

Voće koje se najviše preporučuje za slaganje voćnog buketa: jagode, maline, kupine, borovnice, dinje, lubenice, naranče, ananas, mango i grožđe. Za voćni buket treba izbjegavati voće koje poprima smeđu boju kad stoji oguljeno. Voće koje se ne preporučuje stavljati za voćni aranžman su: banane, kruške i jabuke. Uz voće možete dodati i neke slatkiše u aranžman kao što su: bijela čokolada, tamna čokolada ili bomboni marshmallow.

Uz voće, trebati ćete odabrati i bazu za voćni buket. Ta baza može biti: vaza, lonac ili košara.

Za početak, operite voće kako bi odstranili prljavštinu i pesticide. Nakon toga, stavite voće na papirnate ručnike da se osuše. Sljedeći korak je uklanjanje peteljki, koštica i lišća. Zatim uzmite nožić te veće komade voća oblikujte po želji.

Neko voće možete umočiti i u čokoladu. Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Zatim uz pomoć čačkalice umočite voće u rastopljenu čokoladu. Nakon toga, stavite voće na komad voštanog papira te premjestite u hladnjak. Držite tako u hladnjaku 15 minuta kako bi se čokolada ohladila i zadržala na voću.

Nakon što je voće spremno za dekoraciju, poredajte ga na štapiće za ražnjiće. Kojim redoslijedom ćete stavljati voće na štapić, ovisi o vama. Gledajte samo da vam ostane dio štapića slobodan za umetanje u bazu.

Prije nego stavite štapiće s voćem u bazu, stavite u bazu cvjetnu pjenu ili stiropor. Cvjetnu foliju ili stiropor zamotajte u prozirnu foliju kako ne bi došli u dodir s hranom.

Na kraju, umetnite štapiće s voćem u cvjetnu bazu ili stiropor. Praznine možete popuniti peršinom kako bi voćni buket izgledao kao pravi aranžman.

Similar Articles

Kako napraviti Indijski Curry?

Kako napraviti Indijski Curry? 0

Postoji više vrsta currya koji se međusobno razlikuju po sastojcima. Ovdje ćemo vam opisati kako

Kako se brinuti za Božićno drvce?

Kako se brinuti za Božićno drvce? 0

Kako bi vaše Božićno drvce bilo svježe tijekom cijelog perioda blagdana, pišemo vam o tome

Kako se slavi blagdan Svete Lucije ?

Kako se slavi blagdan Svete Lucije ? 1

U prosincu se slave mnogi sveci. Jedna od svetaca je i sveta Lucija koja se

Kako napraviti dekoraciju za bor ?

Kako napraviti dekoraciju za bor ? 2

Možda vam je dosadila Božićna dekoracija koju svake godine stavljate na bor te želite malo

Kako napraviti macaronse od kave ?

Kako napraviti macaronse od kave ? 1

Macaronsi su kolačići koji su se počeli peći u Francuskoj. Lijepih su pastelnih boja i

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *